Doel en Inhoud

Het bestaande 10-stappenplan voor uitzendconsulenten richtte zich in eerste instantie naar de tewerkstelling van allochtonen.

 

Met deze online tool wil Vooruitzenden de doelgroepen uitbreiden: naast allochtonen, komen ook de kwaliteiten van ouderen (50+) en personen met een handicap aan bod.

 

We organiseerden 5 provinciale workshops, onder leiding van Mieke Janssen van Macori Consult, rond omgaan met diversiteit, waarin alle deelnemers hun ruime expertise en ervaringen konden delen. Deze kennis hebben we gebundeld op deze site, zodat die ook een inspiratie en ondersteuning kan zijn voor andere uitzendconsulenten, arbeidsbemiddelaars of intermediairen.

De site biedt ondersteuning bij de bemiddeling van de 3 doelgroepen: u zal de mogelijke drempels herkennen die u soms ervaart bij het plaatsen van deze kansengroepen, per drempel krijgt u een aantal heel concrete tips.

 

Daarnaast vindt u ook meer info over subsidie- of tewerkstellingsmaatregelen waarmee u de doelgroep een extra duwtje in de rug kan geven. Tot slot kunt u hier beeldmateriaal met best practices per doelgroep bekijken: personen met een (arbeids)handicap, allochtonen en ouderen.